Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja u Dubaiju učestvuje na Svetskom samitu vlada 2024, sastala se danas na marginama samita sa ministrom za veštačku inteligenciju Ujedinjenih arapskih emirata Omarom Sultanom el Olamom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

“Drago mi je što posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima započinjem ponovnim sastankom sa ministrom za veštačku inteligenciju UAE Omarom Sultanom el Olamom i razgovorom o važnoj temi u kojoj vidimo budući uspeh Srbije – veštačkoj inteligenciji”, napisala je Brnabić na svom Instagram nalogu.


Ona je podsetila da je saradnja Srbije i UAE u toj oblasti već uspostavljena kada je u maju 2022. godine potpisan Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti digitalizacije, koji sadrži i oblast veštačke inteligencije.


“Sutra potpisujemo Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti veštačke inteligencije sa “Large Languange Model (LLM) Falcon”. LLM omogućava treniranje velikih skupova podataka i razvoj alata kao što je ChatGPT. Ova saradnja će omogućiti da naš Institut za veštačku inteligenciju, kao i ostali istraživači kod nas koriste Falcon rešenja, ali i da mi dodamo korpuse podataka za srpski jezik”, navela je Brnabić.


Ona ističe da će sve ovo doprineti razmeni iskustava, koja će pomoći da se razvije i upotrebi veštačka inteligencija u Srbiji na pravi i uspešan način.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…