Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić održala je danas novi sastanak sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i ponovila da je Vlada Srbije posvećena kontinuiranom unapređenju njihovih uslova rada.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Kao rezultat jučerašnjeg, konstruktivnog razgovora sa predstavnicima sindikata, predsednica Vlade je danas predložila konkretan predlog, koji bi u okviru raspoloživih sredstava za plate, rezultirao poboljšanju položaja nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predložena rešenja će biti predmet sporazuma koji bi se potpisao između Vlade Republike Srbije i predstavnika sindkata. Obe strane su se saglasile da će se nastaviti sa radom sa ciljem izmene Uredbe koja definiše koeficijente za obračun i isplatu plata, čime bi se dodatno poboljšao položaj svih zaposlenih u zdravstavnom i socijalnom sektoru.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, predstavnici Ministarstva finansija i direktorka RFZO Sanja Škordić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: