Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da će se predsednik Srbije Aleksandar na večerašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji boriti za suverenitet i poštovanje Srbije i za poštovanje jednakih prava.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Brnabić je za TV Prva istakla da je današnji dan istorijski za Srbiju i srpski narod na KiM.

“Nije to ni malo laka borba, verujem da će se Vučić večeras boriti za Srbiju i naš narod na KiM. Videla sam se s njim i juče, znam kako se sprema i znam da neće koristiti administrativni, birokratski rečnik. Znam da će koristiti rečnik običnih ljudi koji svi mogu da razumeju, da bi svima bilo jasno koliko su nemogući uslovi za život našeg naroda na KiM”, navela je Brnabić.

Ona je pozivala sve građane Srbije da sa pažnjom prate večerašnju sednicu, koja počinje u 21 čas po našem vremenu.

Rezolucija EP veliki pritisak na Srbiju i pokušaj destabilizacije

Premijerka je istakla da je rezolucija o Srbiji kojom je Evropski parlament pozvao na istragu o izborima održanim 17. decembra 2023. godine vrsta ogromnog pritiska na Srbiju i pokušaj destabilizacije, ali da je ona sigurna da će Srbija ostati stabilna.

Brnabić je navela da je doživela osećaj sramote kada je čula vest da je pomenuta rezolucija usvojena jer, kako je navela, u Srbiji postoje ljudi, političke stranke i pokreti koji su “spremni da zahtevaju ukidanje suvereniteta sopstvene zemlje”.

“Spremni su da praktično pozovu strance da dođu i da odlučuju o tome šta će raditi ova zemlja, ko će je voditi, kako će odlučivati i da se na kraju krajeva time ponose”, rekla je premijerka za TV Prva.

Navela je da misli da niko neće biti kažnjen ovom rezolucijom, jer, kako je istakla, rezolucije Evropskog parlamenta su neobavezujuće.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: