Podeli vest

Ana Brnabić je istakla da je ove godine Kurti dva puta uskratio Srbima na KiM pravo na glas kao osnovno ljudsko pravo, na referendumu i na republičkim izborima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se predsednik Aleksandar Vučić naredna dva dana u Briselu boriti za mir tokom razgovora sa predstavnicima NATO, SAD i Prištine.

“Mi smo dotle došli zahvaljujući jednostranim potezima Aljbina Krutija i ogromnoj neodgovornosit EU. U aprilu sledeće godine će biti 10 godina kako okosnica Briselskog sporazuma, a to je Zajednica srpskih opština (ZSO), ne može biti sprovedena zato što čitava EU koja gartantuje taj Briselski sporazum ne može da natera ljude u Prištini da to primene. I onda prebacuju lotpu u nase dvorište i kažu “vi ćete biti krivi”. A za šta?”, upitala je premijerka.

Pogodile su me reči Nikanora, ali ne smemo da se delimo

Ana Brnabić je izjavila danas da je veoma pogođena rečima vladike banatskog Nikanora koji je prokleo nju i organizatore Evropske nedelje prajda u Beogradu, ali je istakla da nam sada ne treba da se delimo i svađamo.

“Pogodilo me je to, jer da vam neko pominje dete, to je za svaku osudu. To je kao užareni štap u oko i užasno me je pogodilo ljudski da neko kaže za moje roditelje da su koljači srpskog naroda, ali i to je nebitno. Ljudi, nama ne treba da se svađamo, mi ovde moramo da se borimo za našu Srbiju, da damo svu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da se izbori tamo da i dalje imamo mir”, izjavila je Brnabićeva za TV Pink.

Nema sukoba – ako Vučević bude premijer, pomoći ću mu

Predsednica Vlade izjavila je danas da ne postoje nikakvi sukobi u SNS-u oko mesta budućeg premijera i naglasila kakao će učiniti sve što može da pomogne Milošu Vučeviću, ukoliko bude izabran za predsednika vlade.

“Bila mi je najveća čast da služim svojoj zemlji pet godina. Nisam mogla da zamislim veću čast od toga, kao i što sam rame rame uz radila sa Aleksandrom Vučićem i što sam član SNS-a. Srbiji treba jaka vlada i sigurna sma da će biti takva”, rekla je ona gostujući na TV Pink.

Vlada može da pomogne, ali ne može da garantuje cene

Predsednica Vlade izjavila je danas da vlada može da pomogne poljoprivrednicima, ali da ne može da garantuje cene proizvoda i da se meša u tržište, jer bi to uništilo privredu i budžet.

“Meni se čini da smo možda blizu dogovora, da smo mnogo bliže nego juče ujutro kada je počeo sastaanak koji je trajao devet sati. Ja sam bila u vladi do oko jedan ujutru, razgovarali smo telefonom s poljoprivrednicvima, gledali smo šta još možemo da uradimo, zato što vladi zaista jeste u interesu da se nađe dogovor koji mora da bude kompromis. Ne može “ovo su naši zahtevi, uzmite ili ostavite”. Moramo da nađemo sredinu i zato sam juče rekla da ne izlazimo doavde dok ne razumete i vi našu poziciju”, izjavila je ona za TV Pink.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: