Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu uspeo da očuva srpske nacionalne interese i mir i stabilnost.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Brnabić je, u svojstvu poverenice SNS za Beograd, prilikom posete Opštinskom odboru te stranke u Surčinu, kazala da je za Srbijom ostala jedna teška nedelja, ali da je rezultirala trima važnim stvarima.

“Prva je da predsednik ništa nije potpisao, druga da je dodatno učvrstio stav da je Zajednica srpskih opština prva na dnevnom redu i da taj deo Briselskog sporazuma mora da se ispuni i treća su naše crvene linije, odnosno da nema priznanja Kosova i stolice u UN”, rekla je Brnabić novinarima.

Ocenila je da je nedelja za nama obilovala “dezinformacijama, poluinfornacijama i brutalnim lažima, kao i orkestriranom kampanjom nekih medija i političke opozicije, koja se bez obzira na sve ideološke razlike udružili u lažima “.

“Bombastično su najavljivali da će ponedeljak biti dan ‘D’, da Vučić ide u Brisel da izda, da potpiše, a desilo se sve suprotno. Niti je potpisao, niti je izdao”, rekla je Brnabić.

Dodala je da su to potvrdili u svojim izjavama i gotovo svi albanski političari u Prištini koji su kazali da na dnevnom redu nije međusobno priznanje, već formiranje ZSO i ponovila da je to za njih neprihvatljivo.

“I portparol EU Peter Stano i Gabrijel Eskobar su potvrdili da se ne govori o međusobnom priznanju, već o normalizaciji odnosa. To je ono što se stvarno desilo, ali mi ni do kraja ove nedelje nismo čuli – izvini od onih koji su najavljivali dan ‘D’, pozivali na nemire i govorili da će potpisati “, istakla je Brnabić.

Dodala je da su “najveći kritičari Vučića dok su bili na vlasti davali i ono što se od njih nije tražilo”.

“Ako pričamo, recimo, o francuskom državljanin Milošu Jovanoviću, koji je rekao potpisaće , jer svi znamo da je Vučić izdajnik, to govori neko ko ima rezervnu državu, francuski pasoš i državljanstvo. Ili Zdravko Ponoš koji ima hrvatski pasoš.” , kaže premijerka.

Ona dodaje da je isti Jovanović posle Brisela, kako je rekla, kazao da on nikada nije rekao da će Vučić nešto potpisati.

“Nećemo čuti izvinjenje za to , ali mi ćemo nastaviti da se borimo za Srbiju . Sigurna sam da će Vučić državničkom mudrosti i umećem, zahvaljujući kojoj danas imamo ZSO oko koje se lome koplja, a koje je on postavio još 2013. kao temu, kada niko nije video važnost toga, moći da sačuva mir i stabilnost i da nastavimo sa privlačenjem investicija “, kazala je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…