Podeli vest

Brnabić je rekla da vesti o poskupljenju ulja šire “tajkunski mediji”, nezadovoljni zbog ušpešnih dogovora između vlade i predstavnika poljoprivrednih proizvođača.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ulje

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da u budžetu Srbije ima dovoljno sredstava da se poljoprivrednicima isplate subvencije koje su dogovorene i da za sada neće biti poskupljenja suncokretovog ulja.

Brnabić je rekla da vesti o poskupljenju ulja šire “tajkunski mediji”, nezadovoljni zbog ušpešnih dogovora između vlade i predstavnika poljoprivrednih proizvođača.

Zahvalila poljoprivrednicima na saradnji i spremnosti da se dođe do dogovora, te podsetila na rezultate tih sastanaka.

“Nismo ispunili sve zahteve, jer nikada nije moguće ispuniti sve zahteve, ali našli smo kompromis, a to je cena suncokreta od 73 dinara po kilogramu”, kazala je premijerka za TV Prva.

Istakla je da su dogovorene i dodatne subvencije za gorivo od 20 dinara za 50 litara, kako bi se i tu smanjili troskovi proizvodnje poljoprivrednih proizvođača.

Takođe, navela je da će se podići premija za mleko sa 10 na 15 dinara, što će važiti za jedan kvartal u 2022. godini, kada će se ponovo pregovarati sa i sa mlekarima i stoočarima.

Brnabić je ocenila da su dogovori sa poljoprivrednicima obezbedili jedinstvo i unutrašnju stabilnost pred izuzetno teške razgovore predsednika Aleksandra Vučića u Briselu.

Objasnila je da je lično zamolila poljoprivrednike da razgovaraju čitavu noć i da se do rešenja dođe u rekordnom roku, kako ih neko iz inostranstva ne bi zloupotrebio za destabilizaciju zemlje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: