Podeli vest

Nastaviće se ulaganje u železničku infrastrukturu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić koja je prisustvovala uručenju nagrade 1.500.000-om putniku Soko i dodala da su takva ulaganja izuzetno važna za zaštitu životne sredine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SOKO-BRZI-VOZ
Foto: Tanjug/Arhiva

“Ovo je par ekselans projekat zaštite životne sredine i svi oni koji nam spočitavaju da ništa nismo uradili za zaštitu životne sredine i da ne radimo dovoljno za unapređenje kvaliteta vazduha u Srbiji, ne samo u Beogradu, treba da znaju da smo zahvaljujući brzom vozu, ali i svim vozovima koji saobraćaju na toj relaciji uštedeli, odnosno nismo emitovali preko 170.000 kilogram ugljen dioksida”, rekla je Brnabić novinarima.

Ona je istakla da ne postoji veća investicija u kvalitet i zaštitu vazduha od modernizacije železničke pruge.

“I oni koji kažu da ništa nismo uradili to kažu zato što ne razumeju ceo koncept i šta sve znači investicija u zaštitu životne sredine”, istakla je Brnabić. Prema njenim rečima, voz Soko je prevezao 1,5 miliona putnika, dodajući da je ta železnica opslužila više od 2,6 miliona ljudi.

“Ovo je novo lice Srbije, lice jedne napredne, prosperitetne Srbije i ovo je samo početak. Nastavljamo sa investicijama u železničku infrastrukturu”, rekla je Brnabić. Ona je dodala da je nastavljen drugi deo trase od Novog Sada do Subotice, odnosno Kelebije.

“Naši mađarski partneri rade svoj deo pruge, tako da ćemo mi u skladu sa svim rokovima, naš deo do Kelebije završiti do kraja 2024. godine, očekujemo da mađarska strana završi 2025. godine”, poručila je Brnabić.

Brnabić je istakla da je to izuzetno važno i za turizam.

“Pred Srbijom je mnogo uspeha kojima se unapred radujem. Važno je da se očuva mir i stabilnost i to je ono što predsednik Aleksandar Vučić radi, i danas u Minhenu”, rekla je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ