Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija plaća cenu zato što nije uvela sankcije Rusiji, ali je dodala i da je to principijalan stav, kao i da ne misli da bi francusko-nemački predlog za KiM bio drugačiji da smo uveli sankcije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BRNABIC
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ARHIVA

Stav Srbije je principijelan, “branićemo ga dokle god budemo mogli da ga branimo”, rekla je Brnabić za TV Prva i dodala da je bilo predsedničkih kandidata koji su u kampanji govorili da ne bi uveli sankcije Rusiji, te da će to učiniti Aleksandar Vučić, pa su posle izbora govorili da je Srbija neodgovorna zato što ne uvodi sankcije.

Predsednic Vlade Srbije ističe da je na prvom mestu važno da prema narodu budete iskreni i da ne lažete da bi osvojili politički poen, a da nakon toga, kako je rekla, menjate politiku.

Ne znam da li će biti izbora do kraja godine

Ana Brnabić je izjavila danas da ne zna da li će biti održani vanredni izbori do kraja godine i dodala da svi iz Srpske napredne stranke rade tako kao da će izbori, kako je rekla, biti održani sutra.

Na konstataciju novinarke da je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao da oni očekuju izbore na svim nivoima, osim na predsedničkim, i pitanje hoće li ih zaista biti, premijerka je odgovorila:

“Da budem iskrena, ne znam, radim kao što i svi iz Srpske napredne stranke radimo tako kao da će izbori biti sutra, da u svakom trenutku ne možemo da se postidimo da izađemo pred naše građane i pokažemo šta smo radili i koji su nam rezultati, ali istovremeno i kao da će biti u redovnom roku bez obzira na bilo kakve izbore dajemo sve od sebe svaki dan da Srbija ide napred”, poručila je Brnabić. 

Ubistvo premijera pokazalo koliko je država bila neorganizovana

Premijerka Srbije, koja je danas sa članovima Vlade Srbije položila venac na mestu gde je pre 20 godina bio ubijen tadašnji premijer Zoran Đunđić, izjavila je da je to ubistvo pokazalo koliko je država tada bila neorganizovana.

“Srbija je danas na svaki način mnogo jača zemlja i taj tragičan događaj i ubistvo je svakako pokazivalo posledice svih naših unutrašnjih trvenja, da ne ulazim sada u to i kakva je bila atmosfera u medijima i kako su oni koji su tada najgore pričali o njemu, nakon ubistva pričali najbolje o njemu i kako se sve zaboravilo i kakva je čitava atmosfera bila”, rekla je Brnabić na TV Prva.

Ona je ocenila da to pokazuje koliko je bespomoćna bila država tada i koliko je bila neorganizovana. “Da vam ubiju predsednika vlade u dvorištu vlade pokazuje jednu nemoć i nesposobnost države, od koje smo danas mnogo daleko u svakom smislu”, kazala je Brnabić. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: