Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ohrabrujuća vest o tome da se odlaže odluka EU o zabrani uvoza ruske za zemlje Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija do 1. decembra i da će se do tada “voditi teški razgovori”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

Brnabić je gostujući na tv Prva govoreći o zahtevu Hrvatske da i Srbija bude obuhvaćena osmim paketom sankcija koji uključuje i uvoz ruske nafte, a iz koga su, kako je rekla izuzete i neke članice EU, kazala da je “Hrvatska otvoreno pokazala da je nerpijateljska zemlja prema Srbiji”.

Ona je dodala da će ukoliko sankcije budu uvedene to imati “ozbiljne posledice na našu ekonomiju”, kao i da je odluka da se ne izuzme Srbija politička odluka EU i da je besmislena.

Brnabić je rekla i da joj je “najužasnija bila patetika premijera Plenkovića”, čoveka koji je, kako napominje, lično zabranio posetu Aleksandra Vučića Jasenovcu, a instruiše medije da crtaju brčiće.

“On patetiše da njemu neko kaze da je ustaša, a njihovi mediji u histeriji su napali Vučića”, rekla je Brnabić i dodala da je Vučić rekao da su se oni sami pohvalili da je na zahtev Hrvatske zabranjeno da Srbija bude izuzeta iz 8. paketa sankcija.

Brnabić je rekla da će Vučić sutra saopštiti neke strateške odluke, kao i da će Srbija morati drugačije da s epozicionira kada je u pritanju, kako je rekla, otvoreni akt neprijateljstva Hrvatske koja politički koristi i energetku krizu.

“Taj naftovod bio je jugoslovenski, građen našim parama, a Hrvatska ga koristi protiv Srbije”, ukazala je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: