Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samitu Evropske političke zajednice u Granadi uspeo da otkloni opasnost od donošenja odluke o uvođenju sankcija Srbiji, o čemu je bilo reči u međunarodnoj zajednici nakon incidenta u Banjskoj 24. septembra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ARHIVA

“Predsednik je imao veliki broj sastanaka tamo sa mnogo zvaničnika i razgovarali smo jutros oko pola jedan kada je završio. Želela sam da mu pružim podršku jer čak nisam ni sigurna da li u potpunosti razumem ogroman teret koji je preuzeo na sebe kako bi zaštitio Srbiju i srpski narod na KiM. Mislim da je uspeo da otkloni neposrednu opasnost od uvođenja sankcija, ali ne mogu da govorim o detaljima”, rekla je premijerka za TV Pink.

Istakla je da je od incidenta u Banjskoj pokrenuta lavina dezinformacija iz Prištine, a da je predsednik svojom pribranošću uspeo da to zaustavi.

“Lavina dezonformacija od strane Prištine kako bi se Srbija napala i ta tragedija iskoristila za uvođenje sankcija Srbiji i predsedniku. On je uspeo neverovatnim napornim radom i fokusirano, i u tim najtežim trenucima pribrano i bez očajavanja da nastavi da radi. Rekla bih da je uspeo da zaustavi lavinu dezinformacija i stabilizuje situaciju”, rekla je Brnabić.

Dodala je da je najvažnija poruka građanima da je ona uverena da je predsednik na samitu u Granadi uspeo da obezbedi da Srbija bude sačuvana.

“Verujem da je juče u Granadi predsednik uspeo da obezbedi da Srbija bude sačuvana, ne mogu da govorim o detaljima, ali mislim da je uspeo. Da li je prošla kriza i teška vremena – nisu. I dalje postoje ogromni pritisci sa svih strana, ogromni pritisici i iz regiona i, kao što su mogli da vide svi naši građani, i ogromna želja da se ova situacija u južnoj pokrajini iskoristi i uvedu sankcije Srbiji”, ocenila je premijerka.

Ponovila je da misli da je predsednik uspeo da neposrednu opasnost od uvođenja sankcija Srbiji otkloni, ali da sada ne može da kaže ništa više o tome.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: