Podeli vest

Rasprava u Skupštini Srbije koja traje više od mesec dana izgubila je svaki smisao, ocenila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i dodala da je ona u parlamentu bila više od 11 dana jer je želela da pokaže koliko poštuje temu same sednice na kojoj se raspravlja o bezbednosnoj situaciji u zemlji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ARHIVA

Navela je da je u Skupštini i zbog zahteva, među kojima je i onaj za ostavku ministra policije Bratislava Gašića.

“Opozicionari su zahtevali tu sednicu, a očigledno nisu očekivali da će taj njihov zahtev biti prihvaćen. Iako su tražili sednicu nisu ni glasali za dnevni red, kvorum za zasedanje obezbeđivali su poslanici Srpske napredne stranke a opozicionih poslanika je nekada u sali bilo manje od onog broja koji je tražio sednicu”, rekla je ona gostujući na TV Hepi i ocenila da je reč o političkoj zloupotrebi parlamenta od strane opozicije. Dodala je da se politikanstvom i dugim trajanjem sednice gubi dragoceno vreme jer, kako je rekla, zbog toga na skupštinsku raspravu i usvajanje čekaju određeni zakoni koji su veoma važni za građane.

“Čeka Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom do 16 godina, kojim bi ona dobila jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara. Vlada Srbije je izdvojila novac za ovu namenu ali Skupština Srbije mora da usvoji taj zakon, na osnovu koga bi novac bio isplaćen”, rekla je premijerka. Dodala je da iz istog razloga čekaju i zakoni o planiranju i izgradnji, te zakon o radnim dozvolama, “kojim se borimo za bolji položaj naših radnika i više stranih radnika u Srbiji”.

Ocenila je da opozicija koristi skupštinu za svoju promociju, da je rasprava tamo postala “igrokaz gde opozicionari vode obračune o tome ko će biti lider opozicije i stranaka i da se ponašaju neodgovorno”.

“Oni za to koriste skupštinu i tamo se više i ne razgovara o glavnoj temi sednice zbog koje je i sazvana. Ton koji se čuje u parlamentu je nedostojan i građana i naše zemlje”, rekla je Brnabić.

Navela je da i njen posao kao predsednice Vlade Srbije trpi zbog dugog trajanja sednice, jer kako je rekla, sve sastanke mora da obavlja u vreme pauze u skupštinskom zasedanju, a kada se sednica uveče završi, obavlja ostale premijerske poslove.

Istakla je da su bez obzira na to u poslednjih desetak dana postignuti veliki i važni uspesi, među kojima je i organizacija specijalizovane izložbe EXPO 2027, zatim otvaranje na hiljade radnih mesta, otvaranje obilaznice oko Beograda, izdavanje prve dozvole za autonomnu vožnju.

“Na dobijanju domaćinstva organizacije EXPO 2027. čestitali su nam svi, jedan Blinken, Banderas, a samo neki kod nas kažu da to nije mnogo važno”, rekla je Ana Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: