Podeli vest

Brnabić je poručila da su oni koji su danas pozvali na protest ponovo prekršili ono što je dogovoreno

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

 Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da pregovori sa predstavnicima sindikata i zaposlenih u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu nisu propali, ali i dodala da su oni koji su danas pozvali na protest ponovo prekršili ono što je dogovoreno.

Odgovarajući na pitanja novinara posle učešća na Prespa forumu na Ohridu, Brnabić je istakla da Vlada Srbije ostaje pri stavu da se pregovori nastavljaju i da nisu prekinuti.

“Vlada je ispunila sve što je rekla i sve što smo obećali i mi pri tome stojimo. Nažalost, oni koji su danas pozvali na protest ponovo su prekršili dogovor”, rekla je Brnabić.

Navela je da je dogovor sa predstavnicima sindikata i zaposlenih u Fijatu jasan i da je o tome pričala na pres konferenciji posle sastanka u Kragujevcu, te da su to ponovili i predstavnici sindikata i predstavnici radnika.

“A to je da mi nećemo izlaziti sa konačnim stavom o otpremnini ili o tome šta će biti ponuđeno onim radnicima koji ostanu bez posla jer su tehnološki višak ili zato što ne žele da idu u inostranstvo na 18 ili 24 meseca pod ponuđenim uslovima, dakle da ćemo izaći tek kada se završi proces prijave radnika za inostranstvo”, rekla je Brnabić i dodala da se taj proces završava 20. juna.

“Mi smo u Kragujevcu dogovorili da ćemo nakon toga pričati o otpremninama. Oni su danas rekli ”Ne, mi želimo to da znamo danas, ako to ne znamo danas mi idemo da protestujemo””, rekla je Brnabić i dodala da su time prekršili dogovor.

Istakla je da stoji pri onome što je govorila u Kragujevcu i što je dogovoreno, da Vlada Srbije stoji pri tome i da će tako i biti, te dodala da će ranijive kategorije biti zaštićene – trudnice, majke za decom do pet godina, invalidi, porodice koje su u procesu vantelesne oplodnje.

“Sve ranjive kategorije biće zaštićene tako da ne vidim čemu ovaj protest danas, ali dobro, mogu da razumem da se oni ljudi brinu za svoju budućnost. Pregovori nisu propali, Vlada Srbije nastavlja da govori i da radi onako kao što smo se dogovorili kada sam bila na sastanku u Kragujevcu”, zaključila je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: