Podeli vest

Potpredsednica SNS Ana Brnabić izjavila je da su na Predsedništvu stranke doneli važne odluke o beogradskim izborima i da će sutra u podne početi sa prikupljanjem potpisa, kao i da će saopštiti kako će se zvati lista SNS.

Autor : Bilten.rs , Izvor : TANJUG

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

“Ovaj put idemo u najširoj mogućoj koaliciji, u najširem mogućem bloku. Sutra u 10.00 časova ćemo u prostorijama naše stranke ovde u centrali potpisivati koalicioni sporazum. Idemo sa svim onim strankama koje smatraju da se Beograd do sada dobro razvijao pod vođstvom SNS”, rekla je Brnabićeva.

Ističe da je SNS pokrenula veliki broj dobrih projekata za sve građane Beograda i pokazala da imaju dobru i jasnu vizijuu za Beograd i za razvoj grada.

Brnabić: I dalje ne verujem u bojkot, ne mogu da zamislim njihovo objašnjenje

Potpredsednica glavnog odbora SNS i poverenica za Beograd Ana Brnabić izjavila je danas da ne može da govori u ime OEBS-a kakav će stav imati prema najavama dela opozicije o bojkotu izbora i istakla da je više zanima šta misle građani Srbije o tome.

“Više me zanima šta misli naš narod o tome i kako smo došli u suludu situaciju da bojkotom izbora prete ljudi koji su tražili hitne izbore, pa mi sada te izbore imamo zato što smo im izašli u susret i raspisali vanredne izbore za decembar 2023.”, rekla je Brnabić posle sednice Predsedništva SNS.

Ona je naglasila da ne veruje da će bojkota izbora biti, jer, kako kaže, ne može da zamisli kako bi bilo ko, ko je insistirao na njima, mogao građanima da objasni da sada želi da ih bojkotuje.

Podsetila da je deo opozicije odbio poziv da se dalje unapređuju izborni uslovi i sve ono na čemu su insistirali kada je vlast to prihvatila.

“I mislim da takav stav – hoćemo izbore, a onda kada ih dobijete, bojkotujete te izbore, baš niko ne može da podrži. Bez obzira da li su stranci ili su Beograđani ili bilo ko drugi u Srbiji. I dalje ne verujem da će bojkotovati izbore”, rekla je Brnabić.

Na pitanje da li ima neke informacije o tome kakav je stav šefa OEBS-a Jana Bratua sa kojim se sastala upravo o bojkotu izbora, naglasila je da ne zna kakav će biti njihov stav i da ne može da priča u njihovo ime.

Navela je i da joj je teško da poveruje da bi OEBS ikada mogao da reaguje drugačije, osim da pozdravi napore vlasti za pronalaženje kompromisa.

“Teško mi je da poverujem da OEBS ikada, posebno u okolnostima u kojim stalno pozivamo na dijalog i pokušavamo da pokažemo u kojoj meri smo spremni za dogovore, u kolikoj meri smo fleksibilni, da izađemo u susret, da bi se našao kompromis. Teško mi je da pomislim da OEBS može bilo šta, osim da to pozdravi”, rekla je Brnabić.

Brnabić je naglasila da je važno da se ne zaboravi kako se došlo u ovu situaciju, kao i da se potpuno jasno kaže da oni koji su tražili vanredne beogradske izbore, sada žele da ih bojkotuju.

“Izborni uslovi se nisu promenili i birački spisak se nije promenio ni kontrola biračkog spiska, ni transparentnost biračkog spiska. Upravo suprotno, samo je nešto bolje”, rekla je ona i naglasila da je opozicija odbila i sve što je vlast prihvatila, a ticalo se njihovih zateva.

Naglasila je da je sve što se tiče planova opozicije da će silom sprečiti izbore, nemoguće i da im savetuje da to ne pokušavaju.

“Tražili ste izbore. Imamo izbore. Ko izlazi na izbore, odlično, ko ne izlazi na izbore, šteta, ali poštovaćemo takvu odluku. Ali da neko preti da će sprečiti ljude da glasaju, to se neće desiti u Srbiji”, rekla je Brnabić.

Dodala je da su svi posle izbora videli nasilne demonstracije tog dela opozicije ispred RIK-a, pokušaj, kako je rekla, linčovanja Miladina Kovačevića, napad na policiju i rušenje zdanja Starog dvora.

Ponovila je i da je taj deo opozicije prošle nedelje pokazao da u stvari nije za dijalog, da nisu ni spremni, a neki od njih, kako je naglasila, često nisu ni sposobni za razgovore.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ