Britanski telekomunikacioni toranj (BT Tower), jedan od simbola Londona, prodat je američkoj korporaciji MCR Hotels za 275 miliona funti, odnosno za oko 321 milion evra i verovatno je da će biti pretvoren u hotel.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Unsplash

Direktor za imovinu kompanije BT Brent Metjuz je danas istakao da je taj toranj visok 177 metara, koji je otvoren 1965. godine, odigrao ključnu ulogu u prenošenju poziva, poruka i TV signala u Britaniji, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).


“Dogovor sa kompanijom MCR Hotels će omogućiti da BT Tower dobije novu svrhu, a ova kultna zgrada će biti sačuvana u narednim decenijama”, rekao je Metjuz.


Toranj koji se prvobitno zvao Poštanski (Post Office Tower) je 16 godina bio najviša zgrada Londona, a njegova uloga u komunikacijama se postepeno smanjivala sa promenom fiksne i mobilne tehnologije.


Tehnološki analitičar kompanije Si-Si-Es insajt (CCS Insight) Ben Vud smatra da ova prodaja za mnoge označava kraj jedne ere u telekomunikacijama.
On je istakao da je BT Tower dugo nije bio pristupačan za javnost tako da će nakon tranformacije u hotel mnogi želeti da odsednu u toj čuvenoj zgradi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: