Podeli vest

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov izjavio je danas da ruske snage pripremaju operaciju “Majdan 3” kako bi dovele u pitanje proces donošenja odluka u Ukrajini, ali da ta operacija, kako je naveo, neće uspeti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO Evgeniy Maloletka (STF)/Tanjug

“Sada je u toku veoma ozbiljna operacija. Nisu našli ništa bolje nego da je nazovu ‘Majdan 3’. To je primitivno ime, ali tako zvanično stoji u njihovim dokumentima”, rekao je Budanov na konferenciji za novinare, prenosi Unian.

On je objasnio da Rusi u Ukrajini “žele da poseju misli o nelegitimnosti vlasti”, zato što nisu održani izbori u uslovima ratnog stanja.

“Ovo je najskuplja operacija za Ruse i neće uspeti, jer znamo sve šta planiraju. Znamo kako da se tome suprotstavimo”, rekao je Budanov.

On je objasnio da je cilj Rusije da dovede u pitanje legitimitet, ne toliko predsednika, koliko donošenja odluka u Ukrajini uopšte.

„Rusi računaju da će doći do izvesnih previranja u ukrajinskom društvu i nejasnoća u donošenju odluka, i da će se to se projektovati i na našu vojsku. Oni planiraju da u prvoj polovini juna nanesu vojni poraz na istoku…“, rekao je, pored ostalog, Budanov.

On je naveo da stabilan režim u Rusiji predstavlja pretnju Ukrajini i svetu i da će Ukrajina nastaviti da sprovodi operacije na ruskoj teritoriji, uključujući, kako je rekao, ”nove napade na ruske vojne baze na privremeno okupiranom Krimu”.

„Sve dok smo u ratu, biće problema unutar Ruske Federacije…Naše neprijatelje čekaju nova iznenađenja, a civilnom stanovništvu ne bih preporučio da koristi takozvani Krimski ’most”, naveo je Budanov.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: