Podeli vest

Požar koji je izbio na nepristupačnom terenu na tromeđi atara pirotskih sela Držina, Petrovac i Prisjan gasi 18 vatrogasaca sa šest vozila, među njima su i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Pirota.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

požar
Foto: Pixabay

Intervencija vatrogasaca i dalje je u toku, a kako Tanjug nezvanično saznaje, očekuje se da bude lokalizovan u toku noći.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, nema ugroženih stambenih objekata u pomenutim selima, a požarom je obuhvaćen predeo sa visokom travom, niskim rastinjem i četinarima.

U najtoplijem delu godine u pirotskom kraju izbija na desetine požara u polju, uprkos apelima i agronoma, vatrogasaca i MUP-a da paljenje strnjike može imati nesagledive posledice. Kako je danas saopštila pirotska policija, od početka godine, na području za koje je nadležno Odeljenje za vanredne situacije u Pirotu, evidentirano je ukupno 186 požara, od kojih 108 na otvorenom, dok su u istom periodu prethodne godine evidentirana ukupno 382 požara, od kojih 280 na otvorenom.

Za nepoštovanje odredbi Zakona o zaštiti od požara, kojom se zabranjuje loženje vatre u šumi i na udaljenosti 200 metara od ivice šume, za fizička lica predviđene kazne od 10.000 do 50.000 dinara, dok kazne za spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća za fizička lica iznose 10.000 dinara, a za pravna od 300.000 do milion dinara-navode iz MUP-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: