Podeli vest

Polaganjem venaca i svečanim programom obeleženo je 209 godina od Boja na brdu Ljubiću, jedne od najznačajnijih bitaka Drugog srspkog ustanka i smrti slavnog Tanaska Rajića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/BRANKO LUKIĆ (STR)

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Đorđe Todorov kaže da je Boj na Ljubiću “postao i ostao svedočanstvo hrabrosti i spremnosti na žrtvu za rod”.

On istakao je da mi, kao potomci slavnih predaka moramo nastaviti njihovim stopama u borbi za nezavisnost i vojnu neutralnost, nove mostove, fabrike, bolnice i sve građane Republike Srbije.

„To je politika koja gradi društvo nade. Nade da ćemo biti dostojni nasleđa naših predaka ali i društvo koje je spremno da se suoči sa svim novim izazovima u svetu. Neka je slava i večno hvala junacima sa Ljubića i svima koji su položili živote da bismo mi danas živeli u slobodi”, rekao je Todorov.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović je rekao da je Tanaskova junačka pogibija dala srpskim ustanicima novi podstrek i motiv za nastavak borbe sa Turcima.

„Naš narod je kroz istoriju uvek bio oslobodilački. Narod koji je poštovao mir ali nije dao na sebe i posle vekova ropstva uspeo da se izbori za slobodu. Danas slobodu čuvamo, baštinimo, negujemo uz velike izazove koji su pred nama i među nama. Državno rukovodstvo pokušava sve čini i uspeva da obezbedi mir. A mir je preduslov za slobodu, sloboda za razvoj i za sve ono što mi želimo da naša deca i deca naše dece odrastaju u slobodi i napretku”, rekao je Todorović.

Polaganju venaca pored predstavnika grada Čačka, Moravičkog upravnog okruga i Vlade Srbije, prisustvovali su i predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova kao i udruženja boraca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ