Podeli vest

Rezultati ankete pokazali su da čak 43 odsto ugostitelja želi da oslobodi svoje lokale dima klasične cigarete, 25 odsto njih to radi iz ekoloških razloga, 12 odsto jer većina njihovih gostiju koristi bezdimne alternative, dok preostalih 20 odsto kao glavni razlog navode brigu o zdravlju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay

Svi ispitanici dozvolili su upotrebu bezdimnih alternativa, pokazuju rezultati ankete koju je sprovela fejsbuk stranica “Ima bez dima”.

Najveći broj anketiranih, 41 odsto, dozvoljava upotrebu bezdimnih alternativa u svojim lokalima jer ne stvaraju dim kao klasične cigarete, već aerosol, dok je 33 odsto lokala navelo da njihovim gostima, koji su nepušači, ne smetaju alternative jer ne emituju dim cigarete, te nema smrada na gardarobi, kosi, koži, hrani.

Šest odsto anketiranih kao razlog navode da su alternative postale trend među pušačima, dok preostalih 20 odsto kao razlog navodi to što njihovim gostima ne smeta miris i nema uticaja na hranu koju pripremaju.

Istraživanje je pokazalo da postoji srednji put, kompromisno rešenje koje može zadovoljiti sve strane, ljude kojima smeta dim, potom one koji imaju potrebu da konzumiraju neki nikotinski proizvod, kao i ugostiteljski biznis.

Grujičić: Zakon o zabrani pušenja u zatvorenom od sledeće godine

Danica Grujičić, ministarka zdravlja, gostujući u “Jutro na Blic” istakla je da bi Zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru trebalo da stupi na snagu od sledeće godine.

– Zakon treba da stupi na snagu sledeće godine. On je spreman, prošao je Ministarstvo zdravlja, sada ide na ostala ministarstva, onda zakonodavstvo. Mora da se uklopi u ostale zakone, ali ja se nadam da će sledeće godine to proći. Odnosiće se samo na pušenje u zatvorenom prostoru – rekla je ministarka Grujičić gostujući na “Blic” TV.

Prema poslednjim predlozima, odnosno verziji Nacrta zakona pušenje bi trebalo da bude zabranjeno u:

  • Restoranima
  • Kafanama
  • Kafićima
  • Svim objektima zatvorenog tipa
  • Na autobuskim stajalištima
  • Stadionima


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: