Podeli vest

Prema prvim preliminarnim procenama na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka CDT, kandidat DPS Milo Đukanović osvojio je 35,3 odsto glasova, kandidat PES Jakov Milatović 28,9 odsto, a kandidat DF Andrija Mandić 19 odsto glasova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Prema preliminarnih procena CeMI-ja na osnovu 99,2 odsto obrađenih glasačkih listića, kandidat DPS Milo Đukanović je osvojio 35,30 odsto glasova, kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović 29,20 odsto, a kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić 19,30 odsto glasova.

Kandidat Demokrata Aleksa Bečić osvojio je 10,90 odsto glasova, Draginja Vuksanović Stanković (SDP) 3,20 odsto glasova, kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović 1,40 odsto, a influenser Jovan Radulović 0,80 odsto glasova.

Sada je izvesno da u drugi izborni krug, koji će biti održan 2. aprila, idu Đukanović i Milatović. Iako iz DPS tvrde da je Đukanović na jučerašnjim predsedničkim izborima ostvario ubedljivu pobedu, ipak je Đukanović osvojio značajno manje glasova u odnosu na izbore 2018. godine, kada je imao više od 53 odsto osvojenih glasova u prvom krugu.

Analitičari ocenjuju da je ovo velika pobeda Đukanovićevih oponenata i korak ka razvlašćivanju režima koji je na vlasti duže od tri decenije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: