Podeli vest

Danas je još jedan veliki dan za saradnju Kine i Srbije, rekla je ambasadorka Kine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

čen bo
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo, koja je danas doputovala prvim direktnim letom, na liniji Peking-Beograd aviokompanijom Hajnan erlajns, izjavila je da će tim činom biti ojačana saradnja dve zemlje i ojacana pozicije Srbije kao regionalnog saobraćajnog čvorišta.

„Velika mi je čast što mogu da se prvim direktnim letom iz Pekinga u Beograd vratim u Srbiju. Danas je još jedan veliki dan za saradnju Kine i Srbije. Otvaranje dikretne linije je rezultat brze realizacije značajnog konsenzusa između predsednika Si Ðipinga i predsednika Vučića za neprekidno unapređenje saradnje naše dve zemlje“, izjavila je ambasadorka Kine.

Ona je zahvalila predsedniku Srbije i ostalim zvaničnicima na toplom dočeku i ocenila da takav doček na najvišem nivou pokazuje kako srpska strana i predsednik Vučić pridaju najviši značaj odnosima dve zemlje.

„Suočavajući se sa brojnim velikim izazovima u svetu, čelični prijateljski odnosi izmeđua naše dve zemlje održavaju vitalni trend razvoja, što je u interesu nase dve strane i naroda dve zemlje“, rekla je Čen Bo.

Ocenila je da otvaranje direktne avio linije neće samo u velikoj meri olakšati razmenu ljudi, već će otvoriti nove mogućnosti za saradnju Kine i Srbije u svim oblastima.

“Takođe, ova linija će igrati pozitivnu ulogu u saradnji Kine i drugih zemlja u ovom regionu i time će biti ojačana pozicija Srbije i Beograda kao regionalnog transportnog čvorišta“, naglasila je ambasadorka Čen Bo.

Ona je izrazila nadu da će uskoro i Er Srbija uspostaviti redovne letove do Kine.

Jutros je, posle četiri godine, kineska kompanija Hajnan obnovila redovne letove na relaciji od Pekinga do Beograda, a sletanju prvog aviona na Aerodrom NIkola Tesla prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksnadar Vučić.

Erbasovim A330 iz Kine na obnovljenoj redovnoj liniji koji je na aerodrom „Nikola Tesla“ sleteo oko osam časova, doputovao je 131 putnik iz glavnog grada Kine.

Er Srbija je ranije saopštila da će uskoro početi da iznajmljuje drugi širokotrupni avion Erbas A330, kako bi započela nove letove ka Aziji i Severnoj Americi, uz razmatranje letova za Peking ili Šangaj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: