Podeli vest

Čen Bo je istakla da Kina i Srbija mogu i da će tek biti primer celom svetu za uzajamno poštovanje i saradnju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

čen bo
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo, obraćajući se zvanicama na prijemu povodom Nacionalnog dana Narodne Republike Kine, izrazila je spremnost Kine da zajedno sa srpskim prijateljima uloži napore za neprekidno jačanje međusobnog čeličnog prijateljstva.

Čen Bo je istakla da Kina i Srbija mogu i da će tek biti primer celom svetu za uzajamno poštovanje i saradnju.

Prema njenim rečima, uprkos složenoj međunarodnoj situaciji, a zahvaljujući rukovodstvu i zalaganju šefova dveju zemalja, odnosi Kine i Srbije su zadržali visok nivo razvoja.

„Dve strane čvrsto podržavaju jedna drugu u očuvanju nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta i zajedno rade na zaštiti međunarodnog sistema u UN zasnovano na međunarodnom pravu“, podsetila je kineska ambasadorka.

Kako kaže, od velikog je značaja je i privredna saradnja, koja je neprikidno u porastu.

Navela je da je Kina postala jedan od najznačajnijih investitora u Srbiji, kao i da su kineska preduzeća najveći izvoznici iz naše zemlje, a da u kineskim preduzećima u Srbiji je zaposleno više od 20.000 ljudi.

Govoreći o današnjem nacionalnom kineskom prazniku, Čen Bo je ukazala na to da je pod rukovodstvom Komunističke partije, Kina održala brzi ekonomski razvoj i dugoročnu društvenu stabilnostm i dodala da je u Kini izgrađeno prosperitetno društvo u svakom pogledu.

„Krenuli smo na novi put sveobuhvatne izgradnje moderne socijalističke zemlje“, kazala je.

Kineska ambasadorka podseća da je Kina iznela Inicijativu Pojas i put, promovisala izgradnju novog tipa međunarodnih odnosa sa fokusom na saradnju u kojoj svi dobijaju.

„Uz kinesku mudrost i rešenja, kontinuirano doprinosimo miru, stabilnosti i razvoju u svetu“, kazala je Čen Bo.

Kina će nastaviti da sledi sopstveni razvojni put, kazala je Čen Bo dodajući da veruje da će stabilna i prosperitetna Kina doneti više izvesnosti današnjem neizvesnom svetu i pružiti nove mogucnosti.

Zahvalila je prisutnim zvanicama što su došli da zajedno proslave današnji dan i dodala da zbog epidemiološke situacije nisu pozvali na prijem više ljudi.

Svoje obraćanje završila je usklicima „Živela Kina! Živela Srbija! Živelo čelično prijateljstvo!“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: