Podeli vest

Na Fcebook stranici “Samostalne dadilje” osvanuo je cenovnik usluga koji je šokirao mnoge. Da li je cena za čuvanje jednog deteta od 1100 dinara po satu visoka ili ništa nije skupo kada je u pitanju dete?

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pexels

Šansa da pronađete pouzdanu dadilju postaje potraga za iglom u plastu sena, ne samo u Beogradu, već u svim većim gradovima u Srbiji.

U toj potrazi mnogi posežu za Facebook grupama, a jedna od takvih je i grupa koja je objavila cenovnik usluga dadilja

Cena povremenog čuvanja dece za jedno dete je od 800 do 1.100 dinara, za dvoje od 1.300 do 1.800 dinara”.

Pod “povremenim” čuvanjem podrazumeva se da dadilja nema određene sate u nedelji, već je zovete po potrebi.

Tako može biti angažovana u više porodica i nema beneficiju dadilje koja prima fiksnu mesečnu platu u vidu plaćenog godišnjeg odmora, praznika i bolovanja. 

Naravno, fiksna plata nije 1.000, 1.500 dinara po satu, već se zarade za osam sati rada kreću od 700 do 1.000 evra (ovde dobijamo satnicu od 450 do 650 dinara)”, navodi se na ovoj Facebook grupi.

Uslijedila je burna diskusija. „Odlična tema! Sa koje službene stranice je preuzet ovaj cenovnik? Možete li nam reći koji nivo stručnosti ima dadilja koja radi po toj satnici (osnovne, magistarske ili doktorske studije) i koji tačno fakultet?

Jesu li Facebook stranice pravo mesto za traženje dadilja?

Ruzmilka Đutunović direktorka Beogradskog bebi servisa kaže da se u potrazi za dadiljama na mrežama mora biti prilično oprezan.

“Roditelji se snalaze na razne načine, a internet daje širinu da roditelji imaju uvid u dobra i lioša iskustva. Međutim, važno je da se roditelji dobro i temeljno raspitaju koga puštaju u kuću. Ukoliko nemaju neku neposrednu preporuku od osobe koju poznaju onda zaista treba da daju sve od sebe da se raspitaju ko će čuvati njihovo dete”, kaže Đutunović za TV Prva.

Đutunović kaže da njena agencija Beogradskog bebi servisa radi 35 godina na isti način.

“Naše dadilje koje NZS pošalje sa adekvatnim kvalifikacijama, pre svega, prolaze teoretsku i praktičnu obuku u vrtićima i jaslama na Starom gradu. Tek kada saberemo sva iskustva donosimo odluku o zapošaljavanju”, kaže Đutanović za TV Prva i dodaje da se lekarsko uverenje o sposobnosti za rad sa decom podrazumeva kao i sanitarana knjižica i potvrda o neosuđivanosti.

Koliko zaista košta čuvanje dece?

U Beogradskom bebi servisu cena za povremeno čuvanje dece je oko 700 dinara, a za osmočasovno čuvanje deteta tokom meseca, od ponedeljka do petka, je 58.000 dinara.

Đutunović kaže da je posebna usluga povremenog čuvanja deteta posebna jer prethodno mora doći i do susreta roditelja, dece i dadilja.

Ona dodaje da se u ovoj agenciji potpisuju i ugovori između agencija, dadilja i roditelja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: