Viši sud u Beogradu osudio je danas Miloša Ćeranića na kaznu zatvora od 30 godina zbog ubistva crnogorskog državljanina Draga Božovića krajem novembra 2018. godine na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Božović je na današnji dan pre pet godina podlegao povredama u bolnici.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

visi sud
Foto: Shutterstock

Ćeranić je osuđen za teško ubistvo izvršeno na podmukao način.

Sudija je Ćeraniću odredila pritvor danas, pošto je od septembra prošle godine bio u kućnom pritvoru. Ovo je prvostepena presuda na koju će tužilaštvo i odbrana ima pravo da ulože žalbu.

Postupajući tužilac je u svojoj završnoj reči predložio sudu da Ćerenića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo izvršeno na podmukao način.

Punomoćnik oštećenih, advokat Aleksandar Zarić se pridružio rečima tužioca i istakao da je Božović ubijen na podmukao način, odnosno da mu je pucano sa leđa u glavu. Ćerenićev branilac Ivana Ostojić tvrdi da u ovom slučaju ne može da se radi o teškom ubistvu izvršenom na podmukao način jer nije bilo umišljaja, a kako tvrdi nisu ispunjeni ni subjektivni ni objektivni uslovi za ovu kvalifikaciju, već jedino za ubistvo u nužnoj odbrani.

Ćeranić se od septembra prošle godine naalzi u kućnom pritvoru, pošto mu je po žalbi njegovog branica, advokata Ivane Ostojić, Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Optuženom Ćeraniiću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo. Optuženi od početka postupka tvrdi da je pucao u samoodbrani, kao i da je Božović prvi potegao pištolj na njega. Takođe, on je tokom suđenja ispričao da se sastao sa Božovićem zbog sukoba koji su imali od ranije. Nakon toga, kako Ćerenić tvrdi, ubijeni je prvi potegao oružje, a on je nasumično počeo da puca bez namere da ga ubije.

Božović je tada pogođen sa više hitaca u ulici Nede Spasojević, nakon cega je prevezen u bolnicu gde je 1. decembra podlegao povredama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: