Podeli vest

Darija Dugina, ćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina poginula je kada je automobil njenog oca koji je vozila eksplodirao

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Policija svetla
Foto: Shutterstock

Darija Dugina, ćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina koga prozapadni mediji nazivaju “Putinovim mozgom”, poginula je u eksploziji automobila nadomak Moskve, potvrdio je danas agenciji Tas s Andrej Krasnov, lider pokreta Ruski horizont, blizak nastradaloj devojci.

Krasnov je naveo da je Darija bila u automobilu svog oca, koji je danas vozio drugi auto, i sugerisao je da je verovatna meta bio sam Dugin ili možda oboje.

U policiji ruskoj agenciji nisu potvrdili identitet žene poginule u eksploziji a naveli su da je eksplodirao automobil “tojota lend kruzer” u blizini sela Boljšoj Vjazemi, u moskovskom regionu.

Kako ocenjuje Si-En-En (CNN), Dugin je desničarski autor i ideolog i smatra se tvorcem ili “duhovnim vođom” ruske vojne operacije u Ukrajini, kao i da ima značajan uticaj na ruskog predsednika Vladimira Putina, zbog čega ga nazivaju “Putinovim mozgom”.

Njegova ćerka Darija (30) studirala je filozofiju na Moskovskom univerzitetu.

Ona je u martu ove godine dospela na američku listu sankcionisanih Rusa kao urednik sajta Ujedinjeni svet (UWI), na kojem je u jednom članku navela da će Ukrajina nestati ako bude primljena u NATO.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: