Podeli vest

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Uroša Pašajlića na kaznu zatvora od sedam godina i osam meseci jer je sedmogodišnju ćerku držao bez nadzora samu u stanu, odnosno u kadi.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Sud suđenje
Foto: Pixabay

Pašajlić je za krivično delo nasilje u porodici učinjeno na štetu maloletne ćerke osuđen na kaznu zatvora od sedam godina, a za zlostavljanje i mučenje devojke na kaznu zatvora od 10 meseci, zbog čega mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od sedam godina i osam meseci.

Tužilaštvo je ranije danas u završnim rečima predložilo da ga sud oglasi krivim i osudi na maksimalne kazne za krivična dela nasilje u porodici prema ćerki i zlostavljanje i mučenje prema svojoj tadašnjoj devojci Ivani Ž.

Sa druge strane Pašajlićev branilac je tvrdio da on nije izvršio krivično delo nasilje u porodici, već zapostavljanje i zlostavljanje maloletnog deteta, dok je za krivično delo učinjeno na prema devojci traži oslobađajuću presudu.

Pašajlić je danas doveden iz pritvora u kom se nalazi od 28. marta 2023. godine.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta 2023. godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L.P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.Ž. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24.marta 2023. godine izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…