Podeli vest

Ilon Mask voli rakete, a češki milijarder Radim Passer izgleda želi da poleti u svom Bugatti-ju, pa je testirao šta će se dogoditi pri neverovatnoj brzini od 417km/h

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

BUGATTI
Foto: Shutterstock ilustracija

Navikli smo da su milijarderi pomalo ekscentrični, navikli smo čak i da putuju u svemir, ali je teško razumeti zašto bi jedan milijarder rizikovao svoj i život svih na putu između Berlina i Hannovera vozeći brzinom od 417 km/h.

Radim Passer nemački milijarder češkog porekla i jedan od 33 najbogatija čoveka na svetu ušao je u žižu javnosti upravo zbog svoje sulude vožnje na ovom pravcu.

Ovaj pedesetsedmogodišnjak, “težak” oko 305 miliona dolara je snimak svoje vožnje postavio na svoj YouTube kanal.

Čini se da je pokušao da bude i duhovit, pa je na svom automobilu napisao i poruku vozačima koje pretiče na kojoj je pisalo: “Želim vam lep dan”.

Iako na nemačkim putevima ne postoji ograničenje kretanja, neodgovorna vožnja i trke se sankcionišu, pa je protiv njega pokrenut postupak.

Na osudu javnosti odgovorio je da je vozio u ranim jutarnjim satima u nedelju i da je vidljivost i stanje na tom putu bilo perfektno.

Međutim, dodao je i svedočenje vozača Porchea koga je pretekao.

” Dok sam vozio žuti Porsche 911 Turbo S brzinom od preko 200 km/h, apsolutno mi nije bilo jasno kako je auto mogao tako brzo da me pretekne. Trenutak kada je Bugatti prošao pored mene, bio je apsolutno zapanjujući. Bilo je kao da je proleteo borbeni avion. Brzina i urlik motora se ne mogu se zaboraviti. Apsolutno neverovatno iskustvo”, citirao je Passer vozača Porchea.

Ipak, teško da će mu ovo svedočenje pomoći pred nemačkim sudom.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: