Predsednik Republičke izborne komsije Vladimir Dimitrijević izjavio je na sednici RIK da je njihova koleginica sinoć pogođena u glavu i upitao člana komisije koji je naveo da je veliko i brojno obezbeđenje u samoj zgradi kontraproduktivno i nepotrebno.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Dimitrijević je to rekao na sednici na kojoj su predstavljeni preliminarni rezlutati izbora sa obrađenih 96,68 biračkih mesta, a na ocenu člana komisije Rodoljuba Šabića da je velikom broju pripadika bezbednosti u zgradi u kojoj se održavaju sednice RIK-a nije tu mesto kao i da je njihovo prisustvo kontraproduktivno.

“Da li se osećate bezbedno, naša koleginica je pogođena ispred zgrade”, rekao je Dimitrijević i pitao da li se protestom vrši pritisak na rad RIK-a, ali i to kakve veze RIK ima sa rezultatima beogradskih izbora.

Dirketor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević potvrdio je sinoć za Tanjug da je napadnut kada je pokušao da izađe iz RIK.
Kovačević je dodao da nije pokušao da izađe na neki sporedni izlaz jer su mu rekli da je bezbedno te da su ga napali ljudi sa ulice.

Republička izborna komisija odbacila je sednici prigovore vezano za sprovođenja izbora na republičkom nivou koji su odžani 17. decembra, a Dimitrijević je ako razlog naveo da su ih podnela neovlašćena lica.
Dimitrijević je ocenio je da su svi prigovori identični, a odnose se na nepostupanje RIK u brojnim procesima.

Podnosioci prigovora tražili su da se u celini poništi izborni proces jer ocenjuju da će ako se to ne učini novi saziv Skupštine biti nelegitiman a smatrali su da RIK nije sankcionisao ponašanje predsednika Republike i nije reagovao povodom pojave fantomskih birača.

Na sednici Šabić je izrazio žaljenje što je RIK u saopštenju naveo da nema problema u areni na Novom Beogradu a da je on lično uveren da ima ih mnogo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: