Podeli vest

Supruga bivšeg premijera Zorana Đinđića, Ružica Đinđić i sin Luka položili su danas cveće na njegov grob u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu povodom 21. godišnjice od ubistva.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Na godišnjicu ubistva, koje se desilo 12. marta 2003. godine, sveće su na grobu Đinđića zapalili prethodno i član obezbeđenja pokojnog premijera Milan Veruović, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić, nekadašnji premijer Zoran Živković, kao i veliki broj građana.

Sveće su zapalili i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kao i funkcioneri te partije Marinika Tepić i Borko Stefanović, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i drugi.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Ministri i članovi vlade premijera Zorana Đinđića položili su danas vence na mestu gde je pre 21 godinu na njega izvršen atentat. Oni su vence položili oko 12.25 časova, u vreme kada se desilo ubistvo ispred ulaza u zgradu Vlade Srbije. Ministar unutrašnjih poslova za vreme Đinđićeve vlade, Zoran Živković, koji je posle ubistva postao premijer, rekao je novinarima da je Srbija pre 21 godinu ostala bez čoveka koji je unapredio Srbiju. “Prošla je 21 godina, Srbija je bez čoveka koji je dok je mogao i dok je bio živ pomerio Srbiju 10, 15, 20 godina unapred, a onda je taj progres koji je započet 5. oktobra, zaustavljen evo ovde. Sa dva metka, i ta dva metka su zaustavila Srbiju. Da je Zoran imao sreću, da je koncept obezbeđenja bio bolji, danas bi Srbija već 10 godina bila u EU”, ocenio je Živković.

Godišnjica ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije Zorana Đinđića obeležava se danas na više lokacija u Beogradu, kao i na mestu gde je ubijen na današnji dan, na ulazu u zgradu Vlade Srbije. Đinđić je ubijen u atentatu 12. marta 2003. godine, a tada je imao 50 godina. Đinđić je bio jedna od ključnih ličnosti političkih promena 2000. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: