Podeli vest

“Užasi” u ukrajinskom gradu Buči ne pomažu pregovorima, saopštio je izvor iz francuskog predsedništva, javlja Si-En-En

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sukob Ukrajina
Foto: Shutterstock

Nije bilo „većih pomaka” u razgovorima između Ukrajine i Rusije, a “užasi” u ukrajinskom gradu Buči ne pomažu pregovorima, saopštio je izvor iz francuskog predsedništva, javlja Si-En-En.

“Šok iz Buče nije pogodan za napredak u pregovorima”, rekao je sinoć izvor posle jednosatnog telefonskog razgovora francuskog predsednika Emanuela Makrona i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog.

Izvor iz Jelisejske palate je dodao da je Zelenski i dalje zainteresovan za “održavanje i unapređenje pregovora sa Rusima”, kao i za posredničku ulogu Francuske, navodi američka televizija.

Dvojica lidera su razgovarala o konkretnim merama koje treba preduzeti kako bi se „obezbedilo da ruski zločini ne ostanu nekažnjeni”, uključujući i prošlonedeljnu ponudu Francuske da pošalje dodatna finansijska sredstva Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu, dodao je izvor.

Makron je ponovio spremnost svoje zemlje da doprinese istrazi i dokumentovanju nasilja počinjenog nad civilima i pitao Zelenskog o izveštajima o navodnom silovanju koje su ruski vojnici počinili nad ukrajinskim ženama, dodao je izvor Si-En-Ena.

Na sastanku je bilo reči i o stanju u opkoljenom Mariupolju, a Zelenski je obavestio Makrona da je samo 2.000 ljudi moglo da napusti grad ove nedelje, jer su „Rusi blokirali” koridore za evakuaciju, dodao je izvor američke televizije.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: