Podeli vest

Dve najstarije džamije u gradu Gazi pretrpele su veliku štetu u izraelskim vazdušnim napadima ranije ove nedelje, tvrde palestinske vlasti u Pojasu Gaze i na okupiranoj Zapadnoj obali.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Hatem Ali

Velika džamija Al Omari, najstarija u Gazi, navodno je pretvorena u ruševine, pošto je većina njenih prostorija uništena, a samo je minaret donekle netaknut, pokazuju fotografije i video snimci na društvenim mrežama, prenosi CNN.

Palestinski militantni pokret Hamas je optužio Izrael za “uništenje” džamije, nazvavši to “gnusnim i varvarskim zločinom koji cilja na važnu istorijsku znamenitost i verski simbol grada Gaze”. Kako se navodi u saopštenju Hamasa, do sada su uništene 104 džamije i tri crkve, prenosi CNN uz napomenu da nije mogao nezavisno da potvrdi ove brojke, niti stepen pričinjene štete.

Palestinske vlasti su saopštile da je u četvrtak pogođena i obližnja džamija Otman bin Kaskar u starom delu grada Gaze, a da su u napadu oštenjene susedne zgrade i ranjeni civili, saopštilo je palestinsko ministarstvo kulture u Ramali.

Prema palestinskom ministarstvu reč je o “jednoj je od najstarijih džamija i arheoloških znamenitosti u Pojasu Gaze”, navodi CNN.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ