Podeli vest

Hrišćanin poreklom iz Iraka, Salvan Momika, koji je danas ponovo spalio Kuran u centru Stokholma, poručio je da će to raditi sve dok švedske vlasti ne budu zabranile tu svetu knjigu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

“Nastaviću dok ne zabrane ovu knjigu”, rekao je Momika za švedski javni servis SVT. Momika je u Švedsku došao 2018. godine, a trogodišnju boravišnu vizu dobio je u aprilu 2021. godine.

Nakon što je prvi put spalio Kuran, Agencija za migracije pokrenula je slučaj protiv Momike kako bi mu ukinula dozvolu jer je, kako se navodi u saopštenju agencije, dobila nove informacije koje mogu da utiču na njegovo pravo na boravak u zemlji.

Arapski mediji pišu da je Momika 37-godišnji hrišćanin iz distrikta Al Hamdanija, istočno od Mosula, navodeći da je ”reč o oportunisti željnom pažnje javnosti”.

U Stokholmu i Kopenhagenu danas je ponovo na protestima spaljen Kuran, uprkos tome što su i Danska i Švedska saopštile da preduzimaju mere za ograničavanje spaljivanja Kurana, nakon što je na nekoliko protesta u tim zemljama spaljena islamska sveta knjiga, što je dovelo do zaoštravanja odnosa sa muslimanskim zemljama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: