Podeli vest

Vladajuća koalicija na državnom niovu BiH ne funkcioniše i vidljivo je da im fali međusobnog poverenja, izjavio je predsednik HDZ BiH Dragan Čović i izrazio bojazan da će, ako ne naprave zaokret, biti izloženi novim krizama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

“Partnerstvo na nivou Bosne i Hercegovine ne funkcioniše. Kada smo uspostavljali ovu vlast, nadao sam se da ćemo imati više međusobnog poverenja i mudrosti u vođenju politike te da nećemo nasesti na pokušaje zastrašivanja ili razdora vlasti, bilo da se radi o domaćim ili stranim akterima. Vidljivo je da nam danas fali međusobnog poverenja, ali bojim se da ukoliko ubrzo ne napravimo zaokret da ćemo biti izloženi novim krizama. Uskoro nam stižu i lokalni izbori; krajnje je vreme da popravimo situaciju i da koalicija profunkcioniše”, poručio je Čović u intervjuu za zagrebački Večernji list.

Naglasio je da, bez obzira na to kako će izgledati politički krajolik za Hrvate, Izborni zakon mora biti rešen.

“O tome nema dileme. Naime, Izborni zakon u sebi krije jedan od ključeva stabilnosti Federacije Bosne i Hercegovine i budućnosti odnosa Hrvata i Bošnjaka. Naši partneri to moraju napokon da razumeju i iskažu opredeljenost za suživot s nama. Što se tiče demokratizacije unutar hrvatskog nacionalnog bića, ona nije i ne može biti problem. Naprotiv, demokratizacija nas sve može samo ojačati”, kazao je, između ostalog, Čović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ