Podeli vest

U Podgorici je danas konstituisan Odbor za primenu AI i drugih naprednih tehnologija Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

CRNA GORA PARLAMENT
Foto: Shutterstock

U skladu sa odlukom Predsedništva AMM-a, za predsednika Odbora je imenovan Ivan Šoć, osnivač kompanije Fajv grup (Five Group).

Kako se navodi u saopštenju AMM-a, zamenik predsednika Odbora će biti izvršni direktor kompanije Biznis juniverzal medija (Business Universal Media), Dražen Raičković, a sekretar Odbora Katarina Savković. Pored pomenutih, u članstvo Odbora su ušli i predstavnici biznisa, nauke i medija – generalni menadžer kompanije EPAM Sistems, Pavel Čagojko, vanredni profesor na Univerzitetu Donja Gorica, Tomo Popović, istraživač saradnik na istom univerzitetu, Stevan Šandi, saradnik u nastavi na Elektrotehničkom fakultetu, Slavko Kovačević, direktor Digitala na TV Vijesti, Filip Ivanović.

“Formiranjem Odbora napravljen je jos jedan u nizu koraka AMM da Crna Gora kroz oblast IT- a i naprednih tehnologija u budućnosti transformiše značajan deo svoje ekonomije”, rekao je Ivan Šoć, zahvalivši na ukazanom poverenju.

Globalna kompanija EPAM Sistems je dala podršku radu AMM-a na ovom polju.

“Naša kompanija posluje u preko 50 država, a u Crnoj Gori je prisutna dve godine. Veoma rado ćemo podeliti iskustva vezana za primenu naprednih tehnologija”, izjavio je generalni menadžer kompanije EPAM Sistems, Pavel Čagojko.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: