Crna Gora beleži nešto manje turista posebno u prvom kvartalu ove godine i taj trend je nastavljen, izjavio je danas predsednik Unije poslodavaca Slobodan Mikavica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

crna gora
Foto: Bilten

Mikavica koji uzrok tome delimično vidi u lošijim vremenskim prilikama, ali i odlasku Ukrajinaca koji su prošle godine značajno uticali na poslovanje.

Mikavica kaže da je i dalje veliki problem nedovoljna priprema za sezonu i nemogućnost države da, kako kaže, bolje uveže sve segmente od kojih ova privredna grada umnogome zavisi.

“Ukrajnici se vraćaju svojim domovina ili idu dalje ka Evropi i tu beležimo značajan pad, takođe i kod Instituta ‘Dr Simo Milošević’ zbog izostanka Skandinavaca. Veliki pad beleži i Ulcinj, jer najbrojniji gosti sa Kosova sada su dobili bezvizni režim i opredelili su se za druge destinacije”, naveo je Mikavica gostujući u Jutarnjem programu, TVCG.

Dobra popunjenost kapaciteta, kada je reč o kolektivnom smeštaju, zabeležena je u Herceg Novom i to za 12 odsto više nego prošle godine.

“Za razliku od njih generalno nismo se baš dobro pripremili. Mi smo sa drugim udruženjima vezanim za turizam, još u januaru pokrenuli aktivnosti da se krene u pripeme, sa preporukama šta nije bilo dobro i šta bi trebalo promeniti. Nedostatak kadra i siva ekonomije su svakako dugogodišnji problemi….”, rekao je, između ostalog, Mikavica, preneo je portal RTCG


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: