Izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Crnoj Gori, koji će biti održan u nedelju, počela je u ponoć.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjg

Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

U drugom krugu predsedničkih izbora učestvovaće kandidati Demokratske partije socijalista i Pokreta Evropa sad – Milo Đukanović i Jakov Milatović.

Đukanović je u prvom krugu osvojio 35,3 odsto glasova, a Milatović 28,9 odsto. Za predsednika Crne Gore u drugom krugu biće izabran kandidat koji dobije veći broj glasova izašlih birača. Glasačko pravo na predsedničkim izborima ima 542.154 građana, prenosi portal RTCG.

Biračka mesta biće otvorena u nedelju od sedam do 20 sati.

Poslednje poruke kandidata pred tišinu – Đukanović: Vi ste lažni čovek budućnosti, Milatović: Vi ste čovek 90-tih

Kandidat DPS-a i aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović je u TV duelu, pred početak izborne tišine, protivkandidatu iz Pokreta “Evropa sad” Jakovu Milatoviću poručio da se “lažno predstavlja kao čovek budućnosti”, dok je Milatović Đukanovića označio kao “čoveka devedesetih”. Oba kandidata su uoči drugog kruga predsedničkih izbora u nedelju, 2. aprila rekla da su uvereni u pobedu i poručila da će raditi u korist svih građana Crne Gore.

Đukanović je ocenio da su izbori u nedelju još jedna “istorijski važna” prekretnica za Crnu Goru, dok je Milatović rekao da je došlo vreme da Crnu Goru vode “oni koji je iskreno vole”.

Aktuelni predsednik Crne Gore je rekao da ga za novi mandat na čelu države preporučuje “odgovoran odnos prema državnim interesima Crne Gore”. Dodao je da “onaj ko se pridržava Ustava i zakona nikako ne može da pogreši kada je u pitanju odnos prema svim građanima Crne Gore”.

Milatović je rekao da i Đukanović i on dobro znaju da kandidat DPS-a neće pobediti na izborima 2. aprila.

“Znate da treba da istrčite poslednji politički krug, i ja ću zajedno sa svim građanima Crne Gore koji gledaju u budućnost postati prvi put predsednik svih građana Crne Gore. Samo da radim ono što vi niste radili pa je dosta u smislu toga da čovek treba da bude predsednik svih građana”, poručio je Milatović.

Đukanović je uzvratio da dok Milatović njega “veže za devedesete godine”, on njega veže “za mrak srednjeg veka”.

“Vi ste kazali da ste ušli u politiku na talasu veličanstvenih litija, koje su imale za cilj da zapravo Crnu Goru vrate u srednji vek, da je učine teokratskom državom, zavisnom od jedne verske zajednice”, naveo je Đukanović.

Milatović je rekao da je stanje sada takvo da DPS više nikada neće kontrolisati skoro 50 odsto crnogorskog parlamenta.

“Zalažem se za vanredne izbore, za novi saziv parlamenta koji će izroditi novu, političku vladu koja će približiti zemlju EU”, kazao je Milatović.

Đukanović je naveo da Milatović želi da se predstavi kao čovek budućnosti, dok u stvari “radi sve da Crnu Goru vrati natrag”.

On je ocenio da je najveći uspeh sadašnje i prethodne vlade to što pregovori sa EU nisu suspendovani, što dovoljno govori. Milatović je Đukanoviću poručio da ne brani Crnu Goru od njega i aktuelnog predsednika nazvao “poslednjim evropskim diktatorom”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: