Podeli vest

Takmičenje u izležavanju u selu Brezna kod Plužina u Crnoj Gori završeno je pošto su pedesetog dana dvoje takmičara rešili da je kraj i da je vreme da ustanu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

ležanje
Foto: Pixabay/Ilustracija

Najizdržljiviji, iako im snaga nije bila potrebna, bili su Filip iz Mojkovca i Lidija iz Nikšića, a Filip je pobedu džentlmenski prepustio Lidiji.

Filip i Lidija izležavali su se duže od 21 takmičara koje su ispratili kući, a među njima bili su i takmičari iz Rusije i Ukrajine.

Kako je u prva 4 takmičenja ušao i takmičar iz Srbije postojala je bojazan da će pobediti, a time bi Srbija preuzela titulu najlenjeg naroda. Na sreću i nesreću, to se nije dogodilo.

Filip i Lidija su na kraju zajedno stali na tron i poslali poruku svim jugoslovenskim narodima i političarima da ljubav i sloga rešavaju sve. 

Lidija je za svoj podvig osvojila 1.000 evra, a porodica joj je u jednom trenutku nudila isti iznos – samo da ustane i prekine takmičenje podseća ATV.

“Utisci Lidije Marković-medijske pobjednice takmičenja, posle dužeg perioda “samovanja” su toliko jaki da je donijela odluke niza promjena u svom životu.A mi možemo samo potvrditi da se većina takmičara koji su zadnjih dana odustajali izjasnila na sličan način. Samim tim dolazimo do zaključka da ovo takmičenje nije puko ležanje već trajna promjena života višednevnih učesnika.
Već ima prijavljenih za sledeće, tradicionalno, takmičenje u ležanju koje planiramo održati u ljetnjim danima 2024. bez bitnih izmjena u dosadašnjim pravilima”, napisali su organizatori na društvenoj mreži Instagram


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: