Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda je i ove godine uručio donacije manastirima na Kosovu i Metohiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

CRVENA ZVEZDA
Foto: Shutterstock

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu kluba, delegacija Crvene zvezde je kao i prošle godine obišla manastire i ugrožene sredine na Kosovu i Metohiji i uručila novčane donacije od strane kluba, čime je još jednom pokazala da je uz srpski narod.

Klub već drugu godinu zaredom posećuje Kosovo i Metohiju, a kako je saopšteno, Crvena zvezda će učiniti sve da to postane i tradicija.

Crveno-bela delegacija je obišla Manastir Sveti vrači u Vračevu, Manastir Svete Petke u mestu Ulije kod Leposavića i prisustvovala slavi Manastira Banjska zadužbine kralja Milutina.

Potom se delegacija uputili ka Gračanici, posetila crkve i manastir u Velikoj Hoči, srpskoj enklavi u blizini Orahovca, kao i Crkvu Svetog Stefana, Manastir Svetog Jovana, i Crkvu Svetog Nikole. Zvezdina delegacija je posetila i srpsku enklavu u Orahovcu, a deci poklonila brojne rekvizite i stvari koje su ukrašene grbom njihovog voljenog kluba.

Predstavnici Zvezde su se potom uputili ka Manastiru Svetih arhangela u Prizrenu – zadužbini cara Dušana.

Obilazak je nastavljen dolaskom do Bogoslovije u Prizrenu i Crkve Bogorodice Ljeviške. Poseta je završena uz dogovor da se Crvena zvezda uključi u razvijanje raznih projekata, kako Bogoslovije, tako i u isticanju uticaja i značaja Crkve Bogorodice Ljeviške, takođe zadužbine kralja Milutina.

Sledeća destinacija bio je Manastir Dečani sa kojim već duže vremena FK Crvena zvezda ima izuzetno prisne odnose i čvrsto sarađuje, kako na očuvanju manastira, tako i Srba u tom kraju i pomoći njima. Za kraj, kao što je to bio slučaj i prethodne godine delegacija je stigla u Pećku patrijaršiju, sa kojom fondacija “Delije” ima dugogodišnju sjajnu saradnju. Predstavnici kluba su na svakoj lokaciji koju su posetili naišli na sjajan doček.

Domaćini su uz veliku radost isticali da im je pored materijalne pomoći od izuzetnog značaja i podrška, kako bi se izborili sa svim nedaćama koje su pogodile srpski narod na teritoriji Kosova i Metohije.

Iz Crvene zvezde su svim Srbima na KiM poručili da će klub uvek biti uz narod južne srpske pokrajine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: