Podeli vest

Mraz, sneg, blato i so na putu: Ako ne možete da parkirate svoj automobil u garaži tokom hladne sezone, izlažete ga zimskom vremenu. Šta je to na šta vozači treba da obrate pažnju?

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Zima je vreme kada se mnogi vozači suočavaju sa izazovima održavanja svojih vozila, posebno kada je reč o parkiranju napolju. Mnogi se pitaju da li će njihov automobil pretrpeti štetu ako ga zimi ostave na otvorenom. Evo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir kada razmišljate o tome kako zima može uticati na vaš automobil.

  1. Snežne padavine i led: Jedan od glavnih problema sa kojima se suočavaju automobili koji zimi stoje napolju su snežne padavine i led. Ovi elementi mogu da oštete lak automobila, posebno ako se vozilo ne čisti redovno. Takođe, led može da se nakupi na staklima i bravama, što može otežati otvaranje i zatvaranje vrata i prozora.
  2. Niska temperatura: Ekstremno niske temperature mogu da utiču na bateriju vašeg automobila. Hladnoća može da smanji kapacitet baterije, što može dovesti do problema prilikom pokretanja motora. Takođe, niska temperatura može da utiče na viskoznost ulja u motoru, što može otežati pokretanje motora i povećati habanje delova motora.
  3. Sol i hemikalije za čišćenje puteva: U mnogim regionima, putevi se zimi čiste solju i hemikalijama kako bi se otapao sneg i led. Ovi agresivni materijali mogu da oštete karoseriju i podvozje vašeg automobila ako se ne očiste redovno.
  4. Vlaga: Zimi, vlaga može da bude problem, posebno ako se nakuplja u unutrašnjosti automobila. Vlažni uslovi mogu da dovedu do pojave buđi i neprijatnih mirisa u vozilu.

Iako zima može da bude izazovno vreme za održavanje automobila, postoje koraci koje možete preduzeti kako biste zaštitili svoje vozilo. Redovno čišćenje i održavanje automobila, kao i korišćenje zaštitnih premaza i sredstava protiv smrzavanja, mogu da pomognu u zaštiti vašeg vozila od štete koja može nastati zbog zimskih uslova. Takođe, razmotrite mogućnost parkiranja automobila u garaži ili pod nadstrešnicom kako biste smanjili izloženost ekstremnim vremenskim uslovima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ