Podeli vest

Da je Kosovo albansko, onda bi Albanci imali svoju reč za njega, a ne bi koristili srpsku, izjavio je danas ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

On je, govoreći pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao da je ministarka spoljnjih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala od tog tela svetske organizacije napravila “pozorište apsurda”.

“Neke izjave građanke Gervala će ući u istoriju. I Orvel bi joj pozavideo na tome. Kaže građanka Gervala: ‘Kosovo je najdemokratskija zemlja na Balkanu’. Ajde što veređate Srbiju, ali znate li koliko ima još zemalja na Balkanu, ako neko vas zemljom može da nazove. Rekla je Kosovo garant slobode i mira i na Balkanu. Pa baš ste bili garant mira i slobode kada ste u Prvom svetskom ratu ratovali protiv Francuza i Britanaca. Pa ste u Drugom svetskom ratu ratovali za Hitlera. Divizija Skenderbeg. Uvek ste bili na pravoj strani slobode i mira”, rekao je Dačić ironično.

Dijalog Beograda i Prištine je u veoma složenom i odlučujućem momentu

Ivica Dačić je izjavio danas da se dijalog Beograda i Prištine nalazi u jednom vrlo složenom i politički važnom, a možda i odlučujućem momentu, kao i da izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Unmika na KIM delimično pokazuje da na terenu i dalje vlada atmosfera straha, neizvesnosti i pritisaka prema Srbima i drugim nealbanskim zajednicama.

On je na sednici Saveta bezbednosti, na kojoj se raspravlja o izveštaju, rekao da je sa druge strane dogovorima iz Brisela od 27.februara i Ohrida od 18. marta, uz posredovanje Evropske unije, očuvan momentum u pokušajima normalizacije odnosa.

Dačić je istakao da je pre svega neophodno da se svi dosadašnji dogovori, još od Briselskog sporazuma, koji je potpisao pre 10 godina zajedno sa Ketrin Ešton i Hašimom Tačijem, dosledno i u potpunosti sprovedu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ