Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je policija identifikovala oba napadača na Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH, koji je u nedelju ubijen u Beogradu, a da je jedan od njih, F.B. (16) već uhapšen.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug video

Dačić je u izjavi novinarima nakon pokazne vežbe Sektora za vanredne situacije na Adi Ciganliji, rekao da je drugi napadač N.Z. (17) preko svoje majke poručio da će se sam predati u toku dana.

“Možda je to već učinio u ovim trenucima”, rekao je Dačić.

On je naglasio da rezultati obdukcije pokazuju da je Đorđe Mijatović umro od povreda glave.

“Pošto smo u međuvremenu došli do snimaka, mislim da je jasno da je posle tuče u kojoj su učestvovali, on bio toliko povređen da je od tih posledica preminuo u Urgentnom centru. I upravo zbog toga će ova dva maloletna lica, oni su glavni usumnjičeni, biti predati dalje tužilaštvu i drugim državnim organima kako bi se procesuirali za najteža krivična dela”, rekao je Dačić.

On je pohvalim pripadnike policije koji su radili na tom slučaju, jer je, kako je rekao, to bio izuzetno komplikovan slučaj u kojem nije bilo svedoka i moralo se veoma pažljivo prići svemu tome.

“Mi smo zaplenili nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena. Ali je sa svih tih kamera bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je reč o maloletnim licima, identifikavati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbegne hapšenje”, poručio je Dačić.

On je takođe opomenuo medije da vode računa da je reč o maloletnim osobama i da po nassem zakonodavstvu postoji njihova zaštita.

Dačić je rekao i da je sud u Španiji doneo odluku o izučenju Milinka Brašnjevića, koji je uhapšen u toj zemlji u zajedničkoj akciji srpske policije i španske nacionalne policije i da se očekuje njegovo izručenje.

“On je osumnjičen je da je direktni izvršilac ubistva u Atini od pre nekoliko godina”, naveo je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ