Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom novog zahteva Rusije da se održi sednica SB UN o NATO agresiji na SRJ, da je bio spreman da krene jutros u Njujork, ali je naveo da sednica verovatno neće biti održana jer je Francuska opet najavila da će tražiti dva proceduralna glasanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Rusija je zapretila da će na svakoj sednici da priča o agresiji i da će svaku sednicu da koristi za proceduralno glasanje. Rusija juče nije odobrila plan aktivnosti Saveta bezbednosti za april tako da mi sada već ulazimo u odnos između velikih sila što nama nije bio cilj”, rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.


On je istakao da je Srbija želela da kaže istinu o agresiji i da je i dalje spremna da učestvuje kada i ako ta sednica bude zakazana.
“Ja sam došao u utorak predveče iz Njujorka. Danas je četvrtak. Juče javljaju da treba opet da se održi sednica. Danas neće biti sednica. Da li će biti u ponedeljak ili utorak, mi jednostavno ne možemo sad da funkcionišemo na takav način. I nije u redu da se sa nama tako postupa, jer ako već neko želi da se održi sednica, onda su mogli o tome da odluče bar nekoliko dana pre toga, ali dobro…Očigledno neko ne želi da se čuje istina”, rekao je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: