Podeli vest

Mi smo stabilan partner Vučiću i SNS, mi smo njihov najstabilniji i najprincipijelniji partner, to smo dokazali u proteklih 10 godina, rekao je Dačić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
Foto: Shutterstock

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da očekuje da njegova stranka ponovo formira vladu zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

“Mi smo stabilan partner Vučiću i SNS, mi smo njihov najstabilniji i najprincipijelniji partner, to smo dokazali u proteklih 10 godina. Ne njima, nego našoj zajedničkoj ideji da radimo u korist Srbije oko koje smo se okupili i koja nas sve vreme drži zajedno”, rekao je Dačić u intervjuu za današnje “Novosti”.

Poručio je da su svi ti dobri rezultati, koje su zajedno postigli u prethodnom periodu, najbolja preporuka da se njihova saradnja nastavi.

U odgovoru na pitanju da li ima istine u spekulacijama da će ga poslati u resor odbrane, kao i da li bi prihvatio tu funkciju, Dačić je kazao da je njegova kampanja bila fer i da su njihovi birači bili načisto oko toga ko će biti premijer, ukoliko dobiju najviše glasova.

“Nismo dobili najviše glasova, tako da će premijera dati najjača partija, i to je jedino ispravno. Ja ne pričam o personalnim rešenjima u Vladi, do njih ćemo doći onda kada budemo o tome razgovarali, pre svega Vučić i ja”, kazao je Dačić.

Rekao je da očekuje da će imati te razgovore, zato što očekuje da će nastaviti saradnju u Vladi, i to ne samo zato što su se, kako je rekao, dogovorili još pre izbora, nego zato što se to pokazalo kao najbolji model za Srbiju u poslednjih 10 godina.

Na pitanje “da li veruje u tajni dogovor Ðilasa i Vučića” da je vlast u Beogradu samo privremena i da bi već na proleće mogla da bude deo koalicije u prestonici, Dačić je rekao da veruje samo u ono što čuje od Vučića, jer u njega ima poverenja i da veruje u ono što vidi.

“On mi nije pomenuo nikakve dogovore o kojima govorite, a ono što vidim je da na nivou Beograda SPS i SNS nastavljaju saradnju koju smo imali i prethodnih godina”, kazao je Dačić.

Izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je ta saradnja bila korisna za Beograd, da su urađeni ogromni poslovi, mnogi od njih su započeti i treba da se nastave, tako da nije bilo nijednog razloga da donesu drugačiju odluku.

Na pitanje da pojedini funkcioneri SNS tvrde da nije prirodna koalicija SPS i naprednjaka, kao i da li Darko Glišić samo govori ono što Vučić prirodno misli, predsednik SPS je rekao da nije čuo da je Glišić tako nešto izjavio, niti misli da bi to tako i rekao, jer sa njim ima odličnu saradnju.

“Ja ne znam šta je za njih prirodno, a šta je neprirodno, to su pojmovi za biologiju, a ne za politiku. Ja samo znam da već 10 godina imamo dobar i čvrst savez sa SNS i on donosi korist za Srbiju i za naše ljude”, poručio je Dačić.

Naveo je da oni zajedno brane interese naše države, zajedno vode politiku kojom naša ekonomija raste, da se smanjuje nezaposlenost i podiže standard naših porodica.

“I ako neko misli da to što je korisno za državu i narod nije prirodno, onda treba da kaže šta je prirodno pa da se okrene na tu stranu. Od Vučića nikada nisam čuo da naša saradnja nije dobra za Srbiju, a za mene je jedino bitno šta on kaže”, rekao je Dačić.

Na pitanje da predsednik Vučić najavljuje još snažniju orijentaciju ka EU i da li to umanjuje šanse SPS da bude u novoj Vladi, jer ga mnogi percipiraju kao čoveka bliskog Rusiji, Dačić je poručio da je i orijentacija ka EU deo njihove zajedničke politike, zato što je to korisno za Srbiju.

“Ja ću da vas podsetim da je pregovore o članstvu u EU otvorila baš naša zajednička vlada, čiji sam bio predsednik, u januaru 2014. godine. I da smo od tada, opet kao koalicija i zajednička vlada, prešli dve trećine puta ka članstvu u EU. Pustite te priče ko je blizak ovome ili onome, ja sam blizak jedino Srbiji, isto kao i Vučić”, poručio je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: