Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je jasno da je pripreman i organizovan pokušaj državnog udara i zahteva od nadležnih organa da preduzmu sve mere.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

“Jasno je da je danas i večeras pripreman i organizovan pokušaj državnog udara, ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučica i nasilnog preuzimanja vlasti”, rekao je Dačić za Tanjug.

On je poručio da zahteva od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu sve mere za zaštitu ustavnog poretka i javnog reda i mira. “Ovo je izdaja nacionalnih i državnih interesa za račun neprijatelja Srbije”, istakao je Dačić.

I drugi ministri u i funkcioneri osudili su proteste i pretnje predsedniku Srbije.

Brnabić: Vučić zbog stabilnosti Srbije štiti i vas, “junaci” nesrećni

Premijerka Ana Brnabić poručila je učesnicima protesta desničara ispred zgrade Predsedništva da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zbog stabilnosti Srbije, štiti i njih, iako mu oni prete ubistvom i gaze srpsku zastavu.

Brnabić je na svom Tviter nalogu napisala da bi, da nije tako, učesnike skupa sinoć dočekale desetine hiljada članova Srpske napredne stranke.

“Gazite srpsku zastavu, pozivate se na drugu državu, pretite ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Znajte da i vas štiti Aleksandar Vučić, zarad stabilnosti. Da nije tako, ovako, vi njemu pretite, on zbog Srbije vas štiti. ‘Junaci’ nesrećni”, navela je Brnabić.

Orlić:Vučić poziva na slogu i zajedništvo,a antidržavna koalicija mu preti smrću

a Sretenje svako pokaže svoje pravo lice: dok je Aleksandar Vučić pozivao Srbiju na slogu i zajedništvo u čuvanju države ostale nam od Karađorđa i Miloša, antidržavna koalicija je na srpskog predsednika krenula – snajperom i otvorenim pretnjama smrću, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

“Da vidi Srbija šta ko zaista jeste, šta to može i ume da njenoj deci ponudi. Antidržavna bulumenta, što sebe naziva nekakvim “desničarima”, okupila se ponovo skupa sa onim restlovima bivšeg režima koji su radili sve što su mogli da KiM oteraju što dalje od Srbije i što servilnije ispune svaki nalog stranaca, da danas – zajedno prete čoveku zaslužnom za 27 povučenih priznanja tzv. “Kosova”, naveo je Orlić u saopštenju.

I još, na sve to, naglašava Orlić, da zlokobno preteći potvrde: da je pronađeni snajper u rukama njihovog aktiviste – sastavni deo te njihove “politike”.

“To je sudbina koju su namenili našem narodu zlikovci spremni da mu državu, ne trepnuvši – unište, a taj narod gurnu u sukob i trajno zaviju u crno. Jer slepa mržnja prema Aleksandru Vučiću postala im je sada jedini smisao života, pa ne dozvoljava više prostora ni da gram razuma tu preostane”, kazao je predsednik parlamenta.

Kako je naglasio, koliko im je do Srbije i bilo čega srpskog uopšte stalo, dodatno govori i to – da su svoj bal vampira organizovali upravo na Sretenje. “Ali, umesto da oskrnave državni i narodni praznik, uspeli su samo da ljudima daju živi primer – onih na koje je i upozorio Aleksandar Vučić, ukazavši da od neodgovornih i nerazumnih treba najpre državu da čuvamo, jer su u stanju da je upropaste za dan, samo ako im se ukaže prilika. To Srbija, zemlja pristojnih, odgovornih ljudi, sigurno neće da im dopusti”, naveo je Orlić.

“Naš je dug prema herojima Prvog srpskog ustanka, prema voždu, Milošu Velikom, prema svim junacima koji su njihovo delo nastavili i obezbedili nam da svoju državu imamo – da nikada ne dozvolimo nikome da nam je uništi i sruši, a ponajmanje talogu sa dna kace, kukavicama i divljacima žednim tuđe krvi i željnim vlasti makar i po najgoru cenu. Takvi sa Srbijom nemaju – ništa”, zaključio je Orlić.

Gojković: Samozvanim patriotama ništa nije sveto, pa ni Sretenje

Potpredsednica vlade i ministarka kulture Maje Gojković, najoštrije je osudila pretnje koje su upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Samozvane patriote sinoć su ispred Predsedništva pokazale da je njihova jedina politika ona koja se zasniva na pretnjama, izazivanju nasilja i haosa, a da im, pri tome, ništa nije sveto, pa tako ni Dan državnosti Srbije”, navela je Gojković u saopštenju.

Kaže da upravo u danu kada naš narod i država ponosno obeležavaju i slave početak stvaranje slobodne i nezavisne Srbije, odaju počast Karađorđu, a predsednik Vučić poziva narod na jedinstvo i zajedništvo u teškim vremenima – ekstremisti brutalno napadaju, prete i ugrožavaju bezbednost predsednika i ustavni sistem naše zemlje.

“Činjenica da kvazinacionalisti, kojima su usta puna navodne brige za Kosovo i Metohiju i nacionalne interese, sve ovo rade na Sretenje, najbolje potvrđuje koliko njima zapravo nije stalo ni do Srbije, ni do Srba na Kosovu i Metohiji, niti do nacionalnih interesa, a vreme će pokazati u čijem interesu sve to rade, a to nije svakako interes srpskog naroda i Srbije”, navela je Gojković.

“Kakve god zadatke i opasne planove da imaju i kakvim god karabinima da prete, uverena sam da neće uspeti u nameri da destabilizuju Srbiju, da podriju njenu snagu i napore da vodi svoju, samostalnu i odgovornu politiku, vodeći se samo našim, a ne tuđim interesima”, poručila je Gojković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: