Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da dijalog na ravnopravnoj osnovi uz međusobno uvažavanje predstavlja put za rešavanje otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

DAČIĆ HRVATSKA
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ

Dačić je u Zagrebu na svečanom božićnom prijemu Srpskog narodnog veća rekao da je njegova poruka da dve države treba da probaju da pronađu zajednički interes i onda kada ne misle isto.

“Ne verujem da smo najmiliji jedni drugima, ali tu smo gde smo, moramo da živimo zajedno i onda da živimo u miru”, poručio je Dačić.

On je istakao da je Srbija svesna da su neka otvorena pitanja ozbiljna i teška, odnosno da ne mogu da budu rešena u kratkom roku, ali, kako je naveo, prepoznaje prostor i potrebu za unapređenje odnosa.

“To je moguće samo kroz normalizaciju generalnog političkog narativa i dijaloga”, istakao je šef sprske diplomatije na prijemu na kome je prisustvovao i hravtski premijer Andrej Plenković.

Dačić je rekao da njegovo prisustvo u Zagrebu, osim što šalje poruku brige o Srbima u Hrvatrskoj, takođe govori o potrebi razgovora i redefinisanja odnosa Beograda i Zagreba.

“Ne mislimo isto, ali moramo da razgovaramo i dogovaramo se. Zato smo i danas ovde na predlog predsednika Aleksandra Vučića koji je zadužio Tomislava Žigmanova da zajedno sa Miloradom Pupovcem uz potpisivanje deklaracije o saradnji, nađemo adekvatne povode za oživljavanje konstruktivnog dijaloga”, rekao je Dačić.

Prijemu, pored domaćina predsednika SNV Milorada Pupovca, prisustvuju i hrvatski premijer Andrej Plenković, ministri u Vladi Srbije Tanja Miščević, Tomislav Žigmanov, kao i javne ličnosti iz obe države.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: