Podeli vest

Dačić je čestitao Abazoviću izbor za predsednika Vlade Crne Gore, uz iskrene želje za uspeh u obavljanju ove visoko odgovorne i zahtevne funkcije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

redsednik Narodne skupštine Ivica Dačić danas je u susretu s crnogorskim premijerom Dritanom Avbazovićem istakao da činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju premijer Crne Gpre posećuje nakon stupanja na dužnost govori o posvećenosti unapređenju bilateralnih odnosa.

Dačić je rekao da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, imajući u vidu bliske veze dva naroda.

On je izrazio nadu da će se unapređenje bilateralnih odnosa realizovati, između ostalog, i kroz parlamentarnu dimenziju, gde postoji veliki prostor za jačanje parlamentarne diplomatije i saradnju u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, kao i kroz posete predsednika parlamenata i bliže kontakte parlamentarnih grupa prijateljstava.

Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji, ističući da je kod svih zvaničnika u Srbiji naišao na srdačan prijem i spremnost i otvorenost za saradnju.

Napomenuo je da su dobri odnosi Crne Gore i Srbije, osim za naše dve države i njihove građane, od suštinske važnosti i za stabilnost čitavog regiona.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima saradnje na raznim poljima, a sagovornici su izrazili spremnost da rade na podizanju bilateralnih odnosa na najviši mogući nivo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: