Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas novoimenovanog ambasadora Japana Akiru Imamuru, koji je nedavno predao akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Sagovornici su istakli interes za dalje povezivanje privreda dve zemlje, uz jačanje ekonomske, kao i drugih oblika saradnje, sa posebnim naglaskom na povećanje japanskih investicija u Srbiji.

Dačić je japanskom ambasadoru poželeo srdačnu dobrodošlicu, uz želje za uspešan mandat i prijatan boravak u našoj zemlji i izrazio zadovoljstvo povodom veoma dobrih bilateralnih odnosa i uzlaznog trenda u saradnji, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

On je istakao uverenje da će novoimenovani ambasador nastaviti sa intenzivnim aktivnostima u cilju daljeg svestranog unapređenja saradnje Srbije i Japana, u čemu je Ministarstvo spoljnih poslova spremno da mu pruži svu pomoć i podršku.

Uz zadovoljstvo povodom izuzetno duge tradicije saradnje između naše dve zemlje, koje su u 2022. godini obeležile 140. godišnjicu prijateljstva, zajednički je ocenjeno da su savremeni bilateralni odnosi Srbije i Japana u stalnom usponu, kao i da ih povezuje zajednički interes za dalje jačanje sveobuhvatne saradnje uz sadržajne i intenzivne međusobne kontakte na bilateralnom i multilateralnom planu.

Dačić i ambasador Imamura su istakli interes za dalje povezivanje privreda dve zemlje uz jačanje ekonomske, kao i drugih oblika saradnje, sa posebnim naglaskom na povećanje japanskih investicija u Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

orlić

VLADA: Orlić zvanično direktor BIA-e

Vlada Srbije donela je danas na sednici rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije. Saglasnost da Orlić bude…