Podeli vest

Ambasador Al Naima se složio da su bilateralni odnosi dobri i da treba raditi na njihovom jačanju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dačić
Foto: Shutterstock

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Katara u Srbiji Farisom Rumijem Al Naimom, sa kojim se saglasio u oceni da se bilateralni odnosi dve zemlje razvijaju uzlaznom putanjom.

Dačić je poželeo uspešan mandat ambasadoru Katara i izrazio spremnost da, bez obzira na buduću funkciju, nastavi da doprinosi jačanju saradnje i prijateljskih veza između Katara i Srbije, kao što je to radio i tokom mandata na mestu predsednika Skupštine i ministra spoljnih poslova.

Kada je u pitanju parlamentarna saradnja, kako je saopšteno iz pres službe predsednika parlamenta, Dačić je ponovio da predsednik parlamenta Katara ima otvoren poziv da dođe u posetu te napomenuo da će jedan od prvih zadataka budućeg saziva Skupštine biti i formiranje novih poslaničkih grupa prijateljstva, između ostalog i sa Katarom.

Ambasador Al Naima se složio da su bilateralni odnosi dobri i da treba raditi na njihovom jačanju, naročito kroz direktne kontakte.

Iskoristio je priliku da predsedniku Narodne skupštine prenese pozdrave predsednika katarskog Savetodavnog veća – Šure Hasana bin Abdule al Ganema.

Konstatovao je da postoje dobra iskustva u ekonomskoj saradnji dveju zemalja, ali da je ona još skromna uz mnogo neiskorišćenih mogućnosti, izrazivši u isto vreme nadu da će poboljšanje epidemiološke situacije pomoći češćim kontaktima poslovnih ljudi.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: