Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, sastao se danas u Briselu sa Dejvidom Mekalisterom, predsednikom Odbora za spoljne poslova Evropskog parlamenta.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Sastanak je održan na marginama današnjeg Saveta za spoljne poslove EU, gde šef srpske diplomatije učestvuje na radnom ručku ministara spoljnih poslova EU sa ministrima spoljnih poslova Zapadnog Balkana. Dačić i Mekalister razgovarali su o aktuelnim dešavanjima u Evropi i regionu, evropskim integracijama Srbije i dijalogu između Beograda i Prištine.

Dačić je ponovio stav da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Srbije, kao i jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta. Naglasio je da Srbija u potpunosti ostaje posvećena reformskom procesu i unapređenju svih sfera našeg društva, kao i daljem razvoju regionalne saradnje koja neposredno doprinosi izgradnji međusobnog poverenja, procesu pomirenja i podstiče ukupan razvoj na našem putu ka punopravnom članstvu u EU.

Kada je reč o napretku na evropskom putu, Mekalister je pozitivno ocenio proces reformi, kao i korake koje Vlada Srbije preduzima kako bi uskladila svoju viznu politiku sa EU, ali je istakao i važnost daljeg usaglašavanja spoljne i bezbednosne politike.

Šef srpske diplomatije Dačić rekao je da Srbija nema problem sa usklađivanjem sa politikama EU u delu koji ne narušava njene nacionalne interese. Kada je rec o dijalogu Beograda i Prištine, sagovornici su se složili da je dijalog i poštovanje preuzetih obaveza jedini način za postizanje dugoročnog mira i stabilnosti.

“Za Srbiju to pre svega znači formiranje ZSO”, rekao je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…