Podeli vest

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Razmenjena su mišljenja o situaciji na KiM i stanju u regionu. Britanski sagovornik je rekao da njegova zemlja pruža punu podršku misiji KFOR u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244. Konstatovano je da međunarodne organizacije imaju važnu posredničku ulogu u kriznim situacijama, među kojima se po opsegu svog rada i globalnom uticaju i važnosti izdvajaju aktivnosti UN.

Razgovarano je i o predstojećem ministarskom sastanku OEBS u Skoplju 30. novembra i 1. decembra uz isticanje značaja uloge Republike Srbije u ovoj organizaciji. U razgovoru je obostrano ocenjeno da su bilateralni odnosi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Srbije dobri, uz poseban osvrt na njihovu dugu tradiciju, te je konstatovano da postoji dodatni prostor za unapređenje saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!