Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je vd pomoćnica ministra spoljnih poslova za bilateralnu saradnju Irena Šarac jedna od najboljih karijernih diplomata i da je njeno imenovanje na mesto pomoćnika ministra imalo nepodeljenu podršku zaposlenih.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ ARHIVA

On je to rekao za Tanjug, a povodom negativnog pisanja pojedinih medija o njoj nakon što je objavljeno da je kandidatkinja za ambasadora Španije i istakao da je žalosno da se o njoj iznose “gnusne laži”, čime se baca ljaga ne samo na nju, već i celo Ministarstvo i karijerne diplomate koje u njemu rade.

“To sa gnušanjem odbijam. I apsolutno stojim iza nje”, rekao je Dačić i dodao da je imenovanje Šarac pored profesionalnih zasluga, pratila i bezbednosna provera i provera da li se vodi bilo kakav postupak protiv nje. On je podsetio da je sama Irena Šarac tužila sve koji su objavljivali neistine o njoj i taj spor dobila.

“Reč je o osobi koja ceo zivot radi u Ministarstvu spoljnih poslova i obavljala je razne odgovorne dužnosti, dobijajući priznanja i od naših državnih organa i predstavnika diplomatskog kora za svoj rad”, zaključio je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: